Agriturismo (agritoerisme) in Val d'Orcia, Toscane

Het Bindozzino Agriturismo is gevestigd tussen de olijfgaarden op de Poggio Rosa heuvel in Castiglione d'Orcia (Siena). Het verblijf is authentiek gerestaureerd en verdeeld in twee onafhankelijke vakantieverblijven. Daar kan men genieten van de adembenemende uitzichten op Montalcino en Val D’Orcia. Het dorpje Pienza en de thermale baden van Bagno Vignoni en Bagni San Filippo zijn slechts enkele minuten rijden met de auto.

Het bestaan van de twee bronnen (Bagno Vignoni en Bagni San Filippo) is een van de motieven voor de toeristen om Val d'Orcia te bezoeken en natuurlijk geeft het een aangename vakantie in Bindozzino. Om het veblijf nog aangenamer te maken biedt argitoerisme Bindozzino een kortingscoupon aan voor de klienten die de bronnen willen bezoeken.

Wanneer u een appartement huurt bij Bindozzino bieden wij het volgende aan:

Een kortingscoupon voor het zwembad in het wellnesscentrum van Bagni San Filippo.
Korting van 10% voor het Wellness Centre "Le Terme" van Bagno Vignoni.
Korting van 10% voor lunch, avondeten, wine tasting en verkoop in het restaurant La Terrazza van Bagno Vignoni.
Bookmark and Share

Nieuw!

Vergeet niet een bezoek aan onze nieuwe Fotogalerij!

Lees de commentaren van onze gasten uit Nederland en Vlaanderen. Beschikbare commentaren: 8

Wat is de "Agriturismo"

"Agriturismo" is de meest authentieke manier om een vakantie door te brengen in Italië. Het aantal hiervan in Italië is gestegen van 1800 vakanties in het jaar 2000 tot 3000 vakanties aan het einde van 2004; 1 op de 4 Agriturismo is gevestigd in Toscane. Maar wat is het dan precies? Het woord wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar elk soort activiteit wat enige connectie heeft met het platteland; in werkelijkheid zijn er zeer strenge wetten voor de werkwijze en de definitie van een echte agriturismo. In Toscane bestaat er de wet #30 (aangenomen op juli 23, 2003) wat bepaald dat er ook daadwerkelijk agrarische arbeid verricht moet worden op de locatie.

het vakantiehuis de landplot maken van pasta leren Toscaanse keuken diner olijfbomen grove

Sommige van deze foto’s zijn genomen door onze vriendelijke gasten uit Nederland en Vlaanderen. Wilt u ook uw foto’s bijdragen en ze publiceren op onze website, neemt u dan contact met ons op.

Agriturismo Bindozzino ligt in het midden van een landgoed van wel 25 hectare waar olijven, graan en wijnranken groeien. Een uitzonderlijke extra virgine olijfolie, die we u graag willen aanbieden om te proberen, is geperst van onze eigen olijfgaard. Het gastenverblijf is een klein vakantiehuisje, los van het hoofdverblijf, dat verbonden is door middel van een smal pad. Het verblijf dateerd uit de 16e eeuw. Het is gebouwd uit de plaatselijke steensoort. Maar het verblijf is recentelijk gerenoveerd, waarbij veel aandacht is besteed aan het behouden van het originele karakter. De omgeving is omringd door de olijfgaarden, zittend bovenop de Poggia Rosa heuvel ziet hu een van de meest panoramische gebieden van Castiglione D’Orcia. Het biedt het adembenemende uitzichten van Montalcino, Amiata, en het land van Alta Maremma.

Val d'Orcia

Het mooiste landschap in heel Toscane, Unesco World Heritage Site van 2004

cypress trees in Val d'Orcia Val D’Orcia biedt de bezoeker een sprookjesachtige omgeving zover het oog reikt. Veel van deze uitzichten kunnen worden teruggevonden in publicaties, toeristen gidsen, fotoboeken, advertenties en welk product dan ook dat enige connectie heeft met Toscane. Vele Italiaanse en buitenlandse films zijn op deze locatie gefilmd. Te vinden in het zuidelijke deel van Siena, biedt Val D’Orcia naast ongerepte natuur ook gebieden waar de mens zijn invloed heeft uitgeoefend: de wijde heuvels zijn bezaaid met vegetatie wat, doorkruist wordt door cipresbomen, geaccentueerd met kleine dorpjes van de Middeleeuwse en Renaissance tijdperk en door een dicht netwerk van stenen forten. Deze harmonie tussen de natuur en de invloed van de mens is de reden waarom Val D’Orcia internationaal is herkend als een cultureel erfgoed door Unesco in Juli 2004. “Val D’Orcia is een uitzonderlijk voorbeeld van hoe de omgeving opnieuw werd vormgegeven gedurende de Renaissance om de ideale van de regering te weerspiegelen en om een esthetisch plezierige omgeving te creëren. Schilders uit de Sienese traditie hebben hun werken opgedragen om de harmonie tussen mens en natuur te vieren. Dit waren de twee fundamenten uit de Renaissance dat grote invloeden hadden voor de uitbeelding van de natuur landschap voor de generaties die volgden. Het gebied bestaat uit de stadjes Castiglione D’Orcia, Montalcino, Pienza, Radicofani en San Quirico D’Orcia.

Castiglione d'Orcia

Het geografische centrum van de Val d’Orcia

Fortress of Tentennano Castiglione D’Orcia (540 meter boven zeeniveau) is een gebied van 141 km2 en wordt bewoond door slechts 2,551 inwoners. Het is te vinden te midden van Val D’Orcia, in een prachtige locatie tussen Pienza en Montalcino en het is, goed te bereiken vanaf de Cassia snelweg. Het centrum is op een heuvel geplaatst, tegenover het noord-oostelijke deel van de berg Amiata. Het land kende vroeger een leenstelsel onder de Aldobrandeschi familie dat duurde tot het begin van de 12e eeuw. Toen kwam het onder het gezag van Siena. Op de heuvel kan men een prachtig plein zien. Zijn naam is te danken aan de schilder Lorenzo di Pietro, ook wel bekend als "il Vecchietta" (1410-1480). Te midden van het plein is ook een 17e eeuw reservoir te zien. De hoofdstad is slechts een korte afstand van het dorpje van Rocca D’Orcia verwijderd. Een middeleeuws dorpje op een steile heuvel waar het imposante Fort van Tentennano op de top is gevestigd. Deze strategische locatie zorgde voor betere controle over het grote gebied en bood goede communicatie mogelijkheden. Het fort, na een recente restauratie, is nu weer open voor bezoekers (tel. 0577 887211) en het bijbehorende terras biedt prachtige uitzichten op Val D’Orcia, Crete Senesi, Mt. Amiata en haar natuur, and the territorium van Castiglione.

External Links:
Vakantiehuis huren, last minute vakantiewoning, aanbieding vakantiehuizen
Vakantiehuizen Nederland België Frankrijk EU
Wij zijn lid van Vakantie-Links.nl
Vakantiehuis Toscane